Taxa pe apa de ploaie, mai scumpă decât panseluţele

Anul acesta, municipalitatea nu va mai plăti „taxa de ploaie”, percepută de Compania Apa Braşov. Este vorba de o taxă pe apa care pluvială care ajunge în sistemul public de canalizare Taxa este aplicată unităţilor de învăţământ şi instituţiilor publice, în funcţie de suprafaţa ocupată de imobile.

„Cei de la Compani Apa spun că apa  provenită din precipitaţii ajunge în sistemul de canalizare şi trebuie epurată. Pentru ploaia care cade pe şcoli, noi ar fi trebuit să plătim aproape două milioane de euro”, a declarat preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Consiliul Local Braşov, Cătălin Leonte.

Din calcule făcute de Comisia de Buget a Consiliului Local şi de economiştii primăriei a rezultat că pentru cele 66 de unităţi de învăţământ, anul acesta Municipalitatea ar fi trebuit să aloce 6,9 milioane de lei, susţine Leonte. Pentru achitarea acestei taxe, Municipalitatea ar fi trebuit să aloce mai mulţi bani decât pentru administrarea domeniului schiabil ( 6,7 milioane de lei) sau pentru amenajarea zonelor verzi şi a parcurilor (4,8 milioane de lei).

Municipiul Braşov este acţionar cu 49% la SC Compania APA SA. Reţelele Companiei APA trec pedomeniul public al Braşovului fără ca societatea să plătească o taxă, au argumentat reprezentanţii Comisiei Buget Finanţe decizia de a tăia în 2013 alocarea aferentă „taxei de ploaie”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.