Cupa Davis: România ratează accederea la barajul pentru Grupa Mondială

Dublul românesc al echipei de Cupa Davis, format din Victor Hănescu și Marius Copil, a fost învins în adoua zi de concurs de perechea olandeză Robin Haase/Jean Julien Rojer, cu scorul de 3-0 (6-4, 7-5, 6-4).
România este condusă după primele două zile (vineri și sâmbătă) de Olanda cu scorul de 3-0 și ratează, astfel, accederea în barajul pentru Grupa Mondială.

00000buna

„Sunt mândru de jucătorii mei, au dat tot ce au putut, însă au avut această neșansă. Echipa Olandei a fost mai puternică. Păcat că nu ne-am agățat de ei ieri sau astazi. Mergem mai departe să formăm o echipă, să fim uniți, să fim cu toții și eu văd lucrurile destul de pozitiv și privim înainte. Horia s-a accidentat la Indian Wells. A avut o ruptură de mușchi la gambă, a făcut fizioterapie să fie gata pentru Cupa Davis. S-a antrenat apoi la București și s-a simțit mai bine, fără durere. Luni sau marți a avut o reținere. Am ținut secret pentru că am încercat împreună cu doctorul tot ce s-a putut. La ultima
tomografie de vineri, riscul de a se rupe mușchiul era mare, erau încă niște fibre rupte și a încercat până ultima zi să joace. Dar nu s-a putut și atunci asta a rămas ultima echipă care mergea. Păcat că nu a mers și pe teren.

La Cupa Davis primele 3 puncte contează. Ultima zi se joacă mai mult pentru public și pentru palmares. Decidem mâine cine intră în teren. E enervant că tot ne bat olandezii. Să cădem cu ei și data viitoare și îi batem.

Atmosfera este foarte frumoasă la echipă. Condițiile au fost foarte bune, sala frumoasă, zilele au trecut foarte repede. Sper ca băieții să plece de aici cu sufletul și mintea împăcată că au jucat câteva meciuri bune. Următorul meci de Cupa Davis va fi la anul. A fost o săptămână grea din punct de vedere al rezultatelor, dar bună din punct de vedere al exepreienței”, a declarat căpitanul nejucător al României, Andrei Pavel. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.