Investiţie europeană: Un nou drum, pentru accesul spre zona Carrefour

Aflat pe lista de rezervă a Agenţiei de Dezvoltare 7 Centru, proiectul drumului de acces „Braşov Sud-Est”, va fi depus la autoritatea de management a Programului Operaţional Regional, pentru obţinerea finanţării eurpene. Drumul legă primul tronson al ocolitoarei municipiului Braşov cu zona economică denumită „Braşov Sud-Est” (Zona Carrefour). Noua cale de acces va avea o lungime de 2,145 km, 3 sensuri giratorii şi o lăţime de 7 metri cu o bandă pe sens. 

Drumul porneşte de la intersecţia dintre prelungirea străzilor Poienelor–Prunului şi va urma traseul fostei căi ferate care deservea uzina de autocamioane. Artera de circulaţie va trece pe sub pasajul din apropierea magazinului Selgros de pe Calea Bucureşti şi pe sub pasajul magistralei de cale ferată care duce spre Capitală, apoi pe drumurile de exploatare agricolă existente, până când se va intersecta ocolitoarea municipiului Brasov.

În prezent, la centrele comerciale din zona „Braşov Sud-Est”,  se poate ajunge doar pe Calea Bucureşti, care nu mai poate prelua traficul rutier. 

Investiţia este estimată la 15,98 miloane de lei. „Cererea de finanţare va fi depusă până în 15 aprilie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, în urma organizării licitaţiilor referitoare la atribuirea lucrărilor la proiectele aprobate a rezultat o economie substanţială, rămânând astfel bani şi pentru această investiţie. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.