Capetele de linie RAT de la Noua, Saturn, Roman, Triaj şi Rulmentul vor fi reamenajate

Primăria Braşov caută o firmă care să amenajeze, începând din vară, capetele de linie ale RAT, „Triaj”, „Rulmentul”, „Roman”, „Noua” şi „Saturn”. Investiţia în valoare de 27.667.307 lei este finanţată în proporţie de 98% prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov.  Anunţul de licitaţie a fost postat pe site-ul Sistemului Electronc de Achiziţii Publice. Ofertele se pot depune până la 26 iunie, iar pe în 27 iunie 2013 se vor deschide. Principalul criteriu de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, iar durata de implementare a proiectului este de 12 luni.  

 Cele cinci terminale vor fi modernizate, astfel încât  să corespundă cerinţelor actuale de mediu, sanitar-igienice şi de confort. Aceste capete de linii formează noduri de transfer atât pentru locuitorii din cartiere cât şi pentru  populaţia care locuieşte în împrejurimile municipiului Braşov.

[scrollGallery id=44]Capetele de linie Triaj, Rulmentul, Saturn, Roman şi Noua vor fi reamenajate

 

Descrierea lucrărilor:
În patru dintre cele cinci terminale (13 Decembrie, Roman, Saturn şi Triaj) se va construi câte o clădire în care vor exista case de bilete, dispecerate, grupuri sanitare şi o sală de aşteptare. Tot aici se vor amenaja platforme de îmbarcare cu copertină şi se va monta mobilier specific de interior şi exterior. 

La capătul de linie din Noua, de pe strada Brazilor, se vor construi două clădiri mai mici, în care se vor amenaja casele de bilete, dispeceratul, sala de aşteptare şi grupurile sanitare. Pentru îmbarcarea călătorilor se va amenaja o alveolă cu două locuri de staţionare pentru autobuze, urmând a fi acoperite doar zonele de aşteptare. 

 Rezultatele proiectului:

  • Cinci staţii capete de linie amenajate; 
  • Creşterea numărului peroanelor de îmbarcare de la 13 la 28; 
  • Creşterea numărului de locuitori care beneficiază de implementarea proiectului de la 54.539 la 67.189; 
  • 8 locuri de parcare amenajate.

 

Obiectivul principal al proiectului este creşterea calităţii vieţii prin asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării unui transport urban de calitate în polul de creştere Braşov. Prin acest proiect se vor moderniza cinci capete de linii care însumează un număr de 21 de trasee, dintre care 17 pentru autobuze şi 4 pentru troleibuze. 

[scrollGallery id=43] Singurul cap de linie modernizat este „Stadionul Municipal” 

 

Transportul public de călători din Braşov cuprinde 24 de trasee de autobuze de capacitate medie, însumând 112 kilometri. Autobuzele au plecări din 10 capete de linii principale, dintre care numai capătul de linie „Stadionul Municipal” este modernizat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.