Noul prefect al Brașovului va depune jurământul de învestitură în fața unui… televizor

De regulă, la cerermonia depunerii jurământului era prezent mcar un secretar de stat din MAI.  Prefectura Braşov a anunţat însă că noul prefect al Braşovului, Mihai-Cătălin Văsii, va fi învestit în funcţie vineri, 20 decembrie, începând cu ora 10.00, într-o videoconferință.

„Depunerea jurământului de învestitură va avea loc în sistem de videoconferință sub conducerea prim-ministrului Guvernului României, Ludovic Orban și cu participarea domnului Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne”, a anunţat Pferectura Braşov.

De altfel, această modalitate de învestitură este o premieră, având în verede că până acum, la ceremonie era prezent măcar un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne, dacă nu chiar ministrul.

Mihai Cătălin Văsii îl înlocuiește în funcția de prefect pe Marian Rasaliu, care a fost reprezentantul Guvernului în județ în ultimii aproape trei ani. El vine din afara politicii, cel puțin din punct de vedere al apartenenței la un partid, fiind până acum, consilier la Departamentul de Dezvoltare Urbană al ADR Centru. În trecut, Văsii a fost secretar al Primăriei Predeal, în perioada în care administrația locală predeleană era condusă de Mihai Veștea. De altfel, Văsii este considerat un apropiat al lui Mihai Veștea.  Acesta din urmă a devenit între timp secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, din postura de cordonator de la Polul de Creștere. (M.P)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.