În luptă cu cancerul la sân. Număr record de alergători la Crosul Roz din Braşov

Aproape 1.000 de alergători au luat startul sâmbătă dimineaţă în Cursa Roz. Crosul şi marşul organizate de Fundaţia Casiopeea reprezintă un mod de conştientizare asupra riscului cancerului la sân, dar şi un eveniment de strângere de fonduri pentru procurarea unor proteze mamare pentru femeile care au suferit mastectomii.

 

În acest an, la a doua ediţie a Cursei Roz pe care Casiopeea o organizează la Braşov în parteneriat cu primăria Braşov, la start s-au înscris 965 de persoane, fiecare dintre alergători făcând şi o donaţie. Numărul mare al concurenţilor a fost o surpriză plăcută şi pentru organizatori, care se aşteptau la aproximativ 700 de înscrieri, având în vedere că anul trecut, la Cursa Roz din Braşov au participat în jur de 500 de alergători.

[scrollGallery id=52]

GDF Suez a adus la start aproape 500 de participanţi
La Braşov au fost şi câteva firme care s-au înscris în acest an în competiţia corporaţiilor. Din primele date oferite de organizatori, cei mai mulţi alergători au venit din partea GDF Suez România. Lista participanţilor în competiţia corporaţiilor arată astfel:

  • 485 alergători –  GDF Suez Romania;
  • 88  alergători – Hutchinson România;
  • 43 – Lafarge;
  • 20 – Orange;
  • 14 –  Eurocopter;
  • 10 – alte firme;

Online sau direct la corturi s-au înscris 250 de concurenţi, iar o şcoală din Braşov a venit şi ea cu 35 de elevi care au alergat în Cursa Roz.

cros roz 2013 (51)

 

Participanţii au avut ocazia să facă mişcările de încălzire înainte de alergare, alături de fosta gimnastă Corina Ungureanu. „Este primul cros de acest gen din Braşov la care particip, dar este cauza pe care o îndrăgesc cel mai tare. Este frumos ca se organizeaza astfel de actiuni”, a declarat fosta gimnastă.

 

Braşovul Pedalează susţine Cursa Roz
La actiune a participat siAsociaţia Brasovul Pedaleaza. Inainte de a incepe probele, cam 15-20 de ciclisti au ajuns la linia de pornire a crosului. Ei au plecat de la Primarie, in jurul orei 10.

cros roz 2013 (29)

1 Trackback / Pingback

  1. Brasov. In lupta cu cancerul la san. Numar record de alergatori la Crosul Roz | regiuneacentru.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.