Mişcare împotriva cancerului la sân. Sâmbătă se dă startul în „Crosul roz”

Peste 700 de participanți din toate categoriile de vârstă – copiii, adulți, seniori, familii – sunt așteptați să se alăture  Crosului și Marșului împotriva cancerului de sân, organizat sub Tâmpa, în data de 18 mai 2013, începând cu ora 10.00. La start se vor alinia şi doua dintre cele mai cunoscute sportive române, Maricica Puică, laureată cu aur (atletism, 3.000 m) și bronz (atletism, 1.500 m), la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984 și Corina Ungureanu, campioană mondială și europeană la gimnastică.

 

Crosul roz a fost organizat până acum în trei ediţii, la Bucureşti, începând din 2010. Din 2012, Marșul și Crosul Casiopeea s-au extins şi în alte orașe mari din țară, Brașovul fiind prima gazdă a unei ediții regionale a evenimentului.

Braşovenii au ocazia de a se alătura luptei împotriva cancerului la sân, participând la alergarea din 18 mai, de sub Tâmpa. Înscrierile se pot face în ziua evenimentului, direct la locul de start, începând cu ora 08:30 până la 09:30 sau pe site-ul oficial al Asociației Casiopeea,  www.casiopeea.org.

 

[scrollGallery id=50] Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov, powered by Nikon.


Fiecare persoană înscrisă va achita o taxă de participare, în valoare de 40 de lei, reprezentând o donație. Fondurile strânse în urma acestei acțiuni vor fi direcționate în totalitate către achiziționarea de proteze mamare, ce vor fi dăruite  unor femei care au suferit o mastectomie. “De la prima noastră ediție până în prezent, am colectat peste 55.000 de euro și am achiziționat 550 de proteze de mamare. Ne dorim ca prin extinderea acțiunilor noastre în cât mai multe localitați din țară, treptat, să ajutăm cât mai multe femei care au trecut prin această experiență tulburătoare, care este cancerul de sân”, a declarat Nathalie David, preşedinte al Asociaţiei Casiopeea.

Pentru că unul dintre scopurile evenimentului este şi acela al informării şi prevenţiei privind cancerul la sân, fiecare dintre participanţi va beneficia de un voucher pentru o ecografie mamară gratuită, oferit de clinicile Anima din Bucureşti şi Hiperdia din Braşov.

CURSELE ZILEI ROZ:
Crosul va fi organizat pentru 5 categorii individuale, dupa cum urmează:

  • copii 6 – 11 ani (fete și băieti)
  • adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi)
  • femei +16 ani
  • bărbaţi: +16 ani
  • marș (pentru toate vârstele )
    traseu cros roz
    Traseul de alergare, sub Tampa

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.