S-au stabilit tarifele pentru Baza de tratament de la Noua

Municipalitatea a stabilit lista de manevre terapeutice şi tarifele ce vor fi aplicate de baza de tratament şi recuperare din incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice din Noua.  Preţurile sunt cuprinse între 3 şi 20 de lei. Complexul va fi deschis, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni, după ce Regulamentul de funcţionare, lista de proceduri şi preţurile vor fi aprobate de Consiliul Local Braşov şi după ce se va completa schema de personal. Vor fi 55 de proceduri, pentru care au fost stabilite tarife standard cuprinse între 3 şi 20 de lei. De exemplu, preţul unei vacuumterapii este de 3 lei, al unui masaj general de 15 lei, iar al unei manipulări vertebrale este de 20 de lei. 

Pentru braşovenii venituri mici se vor acorda urmatoarele facilităţi:

  • Persoanele vârstnice cu pensii mai mici de 400 de lei, persoanele cu handicap şi rezidenţii Căminul din Noua vor avea gratuitate;
  •  Persoane cu venituri între 400-615 de  lei plătesc 50% din tariful standard;
  •  Pensionari cu venituri cuprinse între 615-1.000 de  lei plătesc integral preţul standard;
  •  Beneficiarii cu venituri mai mari de 1.000 de lei, plătesc cu 1-3 lei peste tariful standard.
Braşovenii care vor să urmeze sedinţe de recuperare vor trebui să obţină o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant. Această recomandare va fi prezentată medicului specialist din cadrul bazei de tratament şi recuperare, care va stabili manefrele necesare recuperării pacientului.  Dacă pacientul refuză să urmeze aceste sedinţe, pentru consultaţie va plăti 20 de lei. 

Potrivit estimărilor primăriei, lunar, de serviciile noii baze vor beneficia 200-250 de persoane, dintre care 50-60 nu vor plăti nici un leu. Valoarea estimată a încasărilor este de 400.000 de lei, iar anul acesta cheltuielile totale ale complexului se ridică la un milion de lei.

1 Comentariu

  1. Doresc o programare la dumneavoastra! Dl. Cenusa a insistat sa va contactez. Dumneavoastra decideti! Cu cat mai curand, cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.