Centru de „respiro” la Căminul de Bătrâni din Noua

Camin-de-batrani-400x254

Într-unul din corpurile Căminului pentru Persoane Vârstnice din Braşov, în toamnă, ar putea fi deschis un „centru de respiro”, adică un loc unde să poată fi cazate temporar, persoanele vârstnice sau cele cu dizabilităţi, aflate în îngrijirea familiei.

Anunţul a fost făcut astăzi, de viceprimarul Răzvan Popa, care a spus că în acelaşi corp de clădire se vor amenaja şi camere de cazare pentru persoanele care urmează sedinţele de recuperare la baza de tratament  deschisă la începutul lunii iunie. Pentru ambele categorii de beneficiari, cazarea va fi contra-cost, dar, a promis viceprimarul, preţurile vor fi rezonabile.

Pentru cazarea persoanelor care nu se pot îngriji singure şi a pacienţilor bazei de tratament vor fi amenajate 30 de camere, în care vor fi montate  60 de paturi hidraulice (reglabile) ce au fost donate de o fundaţie din Elveţia. Livarea s-a făcut ieri şi, odată cu paturile au fost donate şi noptiere şi alte obiecte de mobilier, a spus Popa. Acum mai rămâne de rezolvat problema îngrijorilor  care îşi vor desfăşura activitatea în acest centru. Cum nu se pot face angajări, Popa a anunţat că se va apela la o soluţie devenită deja clasică: „Direcţia de Servicii Sociale discută cu mai multe ONG-uri, care, în baza unor parteneriate, să ne pună la dispoziţie resursa umană necesară”.

Popa a mai spus că, iniţial, înfiinţarea „centrului de respiro” era preconizată pentru anul 2014, când urmau să fie alocate, din bugetul local, sumele necesare achiziţionării mobilierului, dar, dacă tot au venit cele 60 de paturi şi noptiere, a afirmat el, „centrul ar putea fi deschis în această toamnă”.

1 Comentariu

  1. Stimate domnule Popa,citind documentarul transmis pe internet cu privire la Caminul pentru pensionari deveni anterior Camin de batarani in calitatea mea ca proiectant general va felicit pentru interesul major de care dati dovata in privinta mentinerii sanatati celor neputinciosi.Imi pare rau ca nu ati castigat functia de primar a Brasovului,pentru care eu ca arhitect cu vechi state de plata si autorul Caminului de care se bucura azi primaria Brasov,ma simt foarte nemultumit.Am citit ca baza de tratament a fost mobilata si dotata cu aparatura necesara numai pentru 55 proceduri. Conform proiect nr. de proceduri /zi in trei schimburi era prevazut la 300 nu la 55 cat a aparut stirea.Deoarece am constat o serie de modificari facute in functionalul caminului fara acceptul proiectantului general ma declar profund nemultumit de felul cum sunt respectate legile in vigoare ale statului de catre autoritati.Cu privire la creearea locurilor de cazare pentru pacientii din exterior dornici de a beneficia de baza de tratament inca din faza de proiectare s-a avut in vedere acest lucru.Singura posibilitate de crearea unor astfeli de locuri de cazare a fost realizarea in structura podurilor a doua nivele tip mansarda incepand cu corpul A,C,D,E,F unde se pot obtine camere de unul si doua paturi cu grupuri sanitare proprii.In rest va daresc numai noroc si putere de munca. Subsemnatul detin proiectul integral in original .Daca doriti intrarea in posesia lui cu drag va poate fi livrat contra cost,.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.