GALERIE FOTO/ Aterizare perfectă în Piaţa Sfatului! 3 paraşurişti de top ai României au făcut show la FATZADA

fatzada 22 iun 2013 (13)_slider

Două paraşutiste şi un parapantist au aterizat ieri în Piaţa Sfatului, chiar pe salteaua de aterizare adusă special în acest scop. A fost cel mai aşteptat moment al festivalului Fatzada. Pe lângă aterizarea paraşutiştilor, organizatorii le-au oferit braşovenilor şi posibilitatea de a asista la un scurt show aviatic, trei avioane ale Aeroclubului de la Ghimbav survolând la mică înălţime Piaţa Sfatului, apoi salutând publicul, printr-o balansare a aparatelor de zbor sau, cum spun piloţii, „au dat din aripi”.

[scrollGallery id=75]
Aterizarea paraşutistelor s-a produs la ora 19.30, iar fetele spun că totul a decurs perfect. „La Ghimbav bătea vântul, dar aici nu am avut nici un fel de probleme”, explicat Gabriela Bălăşcău, una dintre ele.

Totuşi, a afirmat preşedintele Filialei Braşov a Aeroclubului României, Stelian Cojocaru, „vremea ne-a dat ceva emoţii. Ţineam legătura permament cu staţia meteo de la Ghimbav şi, la un moment dat era o formaţiune noroasă care se îndrepta spre Braşov. Eram pe punctul de a trimite paraşutiştii cu o jumătate de oră mai repede, dar norii s-au îndreptat spre Piara Mare, aşa că am respectat graficul iniţial”

 

Cine a aterizat în Piaţa Sfatului:

  • Steliana Popa, 25 de ani, care are la activ 1.700 de salturi. Este componentă a lotului naţional al României, ocupanta locului al V-lea, la Campionatului Mondial de Paraşutism şi multiplă campioană naţională. „Este o braşoveancă ce este formată de aeroclubul nostru. În România, este numărul 1 în paraşutism. Orice consurs la care participă ea, începe de la locul al II-lea, pentru că e clar: medalia de aur e a ei”, a declarat Stelian Cojocaru.
  • Gabriela Bălăşcău, 30 de ani, care are la activ 1.300 de salturi. Este componentă a lotului naţional şi instructor la Aeroclubul din Ghimbav;
  • Geoge Coteţ, parapantist, cu nenumărate zboruri la activ.

Azi, în ultima zi de festival, pe braşoveni îi aşteaptă şi alte surprize la Fatzada, printre care o demonstraţie a motoparapantiştilor.

fatzada 22 iun 2013 (17)_mic

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.