GALERIE FOTO/ Premieră pentru România: Un teren de squash în aer liber, la Braşov!

ps squash (1)_slider

În premieră pentru România, un teren de squash este scos în aer liber! Jucătorii acestui sport asemănător tenisului la perete vor juca într-un cub de sticlă montat în Piaţa Sfatului, în cadrul unui turneu naţional care începe la Braşov, medrgând apoi prin alte oraşe. 

[scrollGallery id=69]

 

Braşovenii vor putea să vadă ce înseamnă squash-ul în perioada 21-23 iunie, în Piaţa Sfatului, în cadrul Festivalului Fatzada, organizat de Depoul de Artă şi Primăria Braşov.

Demonstraţia face parte dintr-un turneu ce va cuprinde mai multe oraşe din România. Primul este Braşovul, după care va urma Bucureştiul, în perioada 5-7 iulie şi Constanţa, data nefiind încă stabilită. La Braşov vorputea fi văzuţi în special, jucători străini, din Bulgaria sau Slovenia, dar au fost invitaţi şi români. 

Squash-ul este un sport ce seamănă cu tenisul dar şi cu badminton-ul, ce se joacă, în mod normal, într-o sală specială, la perete, iar pentru România, un teren în aer liber este o premieră. Montarea terenului a început astăzi, iar trecătorii credeau că se instalează o scenă. Terenul este acoperit, are o lungime de 9,75 metri, o lăţime de 6,40 metri şi o înălţime de aproximativ 5 metri. Pereţii sunt din sticlă, iar suprafaţa de joc este din lemn. Terenul aparţine unei firme din Germania, iar înainte de a fi adus la Braşov a fost folosit pentru competiţii în Bulgaria.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.