Primăria Braşov, obligată să plătească 5 milioane de euro pentru că a construit pe un teren revendicat

O decizie definitivă a Judecătoriei Râmnicu-Sărat pune Primăria Braşov într-o mare încurcătură, pentru că obligă municipalitatea să plătească cinci milioane de euro, pentru o porţiune de teren, cu o suprafaţă de 1,67 ha, pe care este construită Grădina Zoologică, dar care a fost revendicată de foştii proprietari. 

Reprezentanţii municipalităţii spun că încă nu au primit comunicarea de la Judecătoria din Râmnicu Sărat cu privire la această speţă, dar când o vor primi, nu vor avea altceva de făcut decât săo pună în aplicare, adică vor plăti cele cinci milioane de euro revendicatorilor. De acum încolo, în cel mai bun caz, Primăria va mai putea doar să obţină doar o eşalonare la plata despăgubirii de 5 milioane de euro. „Avem în vedere că atunci când a fost elaborat bugetul nu au fost prevăzute sume pentru despăgubirea celor care au revendicat terenul de la Grădina Zoologică, dar şi faptul că legislaţia prevede că autorităţile locale sunt obligate să elaboreze un buget echilibrat, în care cheltuielile să nu depăşească veniturile. Această decizie ne pune într-o situaţie destul de grea, pentru că ar trebui să tăiem sume de la investiţii sau de la asistenţă socială, pentru a plăti despăgubirile stabilite de magistraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Tocmai din acest motiv, a continuat el, „sperăm să rezolvăm totul pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom solicita instanţelor o eşalonare a plăţilor”

Iniţial, din cele 10 hectare ale Grădinii Zoologice, patru au fost reventicate. În timp, municipalitatea a negociat schimburi de terenuri cu revendicatorii. Au mai rămas cele 1,67 de hectare, pentru care foştii proprietari, prin intermediul unor avocaţi, au cerut bani, nefiind de acord nici cu schimbul de terenuri, nici cu preluarea terenului în cauză. De altfel, în decembrie, avocaţii fostilor proprietari au reuşit să obţină o decizie de executare silită, rezultatul fiind blocarea conturilor Primăriei Braşov pentru câteva zile. Ulterior, cum decizia de executare nu era întocmită în baza undei hotârâri judecătoreşti definitive, conturile municipalităţii au fost deblocate, iar procesul a fost continuat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.