Chiţoiu şi-a tras reorganizare. VEZI cum i-a luat faţa lui Dragnea printr-o simplă OUG!

harta regionalizare

Bătălia dintre PNL şi PSD pe frontul reorganizării administrativ-teritoriale se complică. Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu a reuşit printr-o OUG ceea ce Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării căruia îi place să fie alintat ca şi „Părinte al regionalizării”. Totul s-a făcut prin OUG 74/2013 privind reorganizarea ANAF . Iată planul:

ANAF a fost reorganizat în 8 centre regionale

Centre regionale ANAF dupa reorganizare:

1.Galaţi
2.Braşov
3.Cluj-Napoca
4.Timişoara
5.Craiova
6.Ploieşti
7.Bucureşti
8.Iaşi
Reşedinţele actuale ale regiunilor de dezvoltare:
1.Timişoara
2.Cluj-Napoca
3.Alba-Iulia
4.Craiova
5.Piatra Neamţ
6.Bucureşti
7.Brăila
8.Călăraşi

Se observă clar că unele oraşe au fost schimbate cu altele în ceea ce priveşte centrele regionale.
Şi aşa se ajunge la numiri politice pe linie, atat la nivel judeţean, cât şi la nivel de regiune:

Prima ramură se va numi „Administraţia Fiscală a Judeţului”. AFJ va fi coordonată de un Şef de Administraţie şi va avea un Trezorier Şef şi trei departamente, conduse de adjuncţii micului şef de judeţ: cel de Colectare, de Inspecţie Fiscală şi de Colectare Contribuabili Mijlocii. În organigrama AFJ pe care o prezentăm în facsimil mai puteţi observa un serviciu interesant care se va ocupa cu supravegherea produselor accizabile, dar şi unul de Servicii Interne, un fel de „Doi şi-un sfert” pentru liniştea celor de la Fisc.

 

Ramura AFJ va genera între inspectorii DGFP lupte intestine puternice, iar liderii judeţeni ai USL deja s-au întâlnit pentru a conveni asupra persoanelor care vor fi înscăunate în fruntea celor trei departamente. Cum era de aşteptat, şeful AFJ va fi numit de la centru, la sugestia baronilor judeţeni. Statutul de competenţă al AFJ se va limita la graniţele judeţului pe care îl administrează fiscal, până la nivelul contribuabililor mijlocii.

Structura regională:

Organigrama care defineşte Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) este una literalmente „machiavelică” din punct de vedere fiscal şi politic. Spunem asta pentru că funcţia de director general al DGRFP va oferi puteri nebănuite persoanei care va fi instalată pe înaltul scaun al Finanţelor.

Spre deosebire de AFJ, funcţiile de conducere nu sunt de simpli şefi, ci sunt asimilate directorului. Astfel, pe lângă directorul general regional, vor fi directori adjuncţi pentru departamentele Trezorerie (subordonat direct MFP!), Colectare, Inspecţie Fiscală, Direcţie Vamală şi… Sevicii Interne! Competenţele DGRFP sunt extinse asupra judeţelor care vor face parte din regiunea subordonată.

Şi de aici se trece la latura politică a reorganizării ANAF. Practic PNL ia faţa PSD la reorganizarea administrativ-teritorială.

Cele două organigrame amintite mai sus trebuie să intre în vigoare începând cu 1 august 2013. Aşadar, peste 15 zile ar trebui să ştim exact care sunt regiunile ANAF şi judeţele ce vor face parte din regiunile respective, numărul lor şi cine vor fi fericiţii câştigători ai înaltelor fotolii fiscale. Din informaţiile desprinse din Legea 315/2004, articolul 5, vor fi 8 DGRFP-uri, adică 8 REGIUNI.

În timpul ăsta social-democraţii încă se scarpină invers după cap pentru a găsi soluţii pentru a face reorganizarea administrativ-teritorială fără a fi neaparat nevoie de un referendum naţional de validare a noii Constituţii pentru simplul fapt ca la actualul prag de 50% pentru validare nu sunt nici un fel de şanse reale.

sursa: http://www.pesurse.ro/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.