„Ocolitoarea Cetăţii”. Primăria vrea să construiască un tunel în stâncă, în zona După Ziduri

poza-dupa ziduri_blau ro

Un drum de 600 de metri, construit prin stâncă va lega Livada Poştei de Maternitate. După ce a fost obţinut avizull de la Ministerul Culturii, pentru a amenaja o parcare în spatele Bibliotecii Judeţene George Bariţiu, Municipalitatea braşoveană aşteaptă acum avizul pentru drumul ce va lega biblioteca de Maternitatea Braşov, pe lângă Pârâul Graft.

În momentul de faţă, după cum a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru, acest proiect este în stadiu de concept,  soluţia tehnică fiind aprobată de Comisiile de circulaţie şi de Arhitectură din cadrul Primăriei Braşov. Proiectul prevede ca din zona Liceului Aprily Lajos să se sape un tunel, cu o lungime de aproximativ 600 de metri, ce va face legătura între parcarea de la bibliotecă şi Maternitate. Pe această arteră vor putea circula doar vehiculele uşoare.

După ce se va realiza drumul de legătură dintre Biblioteca Judeţeană şi Maternitate, traficul rutier pe strada Mureşenilor va fi restricţionat, pe această arteră urmând să mai aibă acces doar anumite categorii de autovehicule, inclusiv mijloacele de transport în comun. Mai precis, pe Mureşenilor va exista o singură bandă şi se va putea circula doar dinspre Livada Poştei spre Maternitate. Mureşenilor va deveni astfel, o stradă semipietonală. Primarul a precizat că în perioada următoare se va elabora documentaţia completă referitoare la această investiţie, apoi, după ce va fi stabilită valoarea, se va căuta şi  o sursă de finanţare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.