Muzeu săsesc, la Codlea

codlea (1)

În Codlea va fi un muzeu al administraţiei locale şi  „Tradiţiei Codlene”, unde vor fi expuse multe dintre obiectele colecţionate de-a lungul timpului de saşii din localitate. Acesta va fi amenajat în clădirea în care a funcţionat policlinica. Investiţia face parte dintr-un proiect cu finanţare europeană ce vizează reabilitarea întregului centru istoric al localităţii.


Valoarea totală a proiectului este de 13,064 milioane lei, din care suma nerambursabilă solicitată este de circa 12,53 milioane lei, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional – Polul de Creştere Braşov. Proiectul de „Reabilitare centru istoric în municipiul Codlea” se va finaliza în termen de 24 luni.

Detalii proiect: 

  •  Imobilul fostei policlinici,  în care a funcţionat şi primăria, va fi transformat într-un „Muzeu al Tradiţiei Codlene” şi al administraţiei locale; 
  •  Clădirea Bibliotecii municipale va fi modernizată. Aici va exista Centru de informare şi documentare
  •  Clădirea Casei de cultură va deveni un centru cultural cu funcţionalităţi multiple; 
  •  Zona centrală va deveni pietonală.  

Reprezentanţii municipalităţii codlene consideră ca prin implementarea acestui proiect se va extinde sezonul turistic, de la 4 la 6 luni, că numărul investiţiilor în zonă, în special cele în domeniul turismului, va creşte cu 10%, iar numărul de vizitatori ar putea creşte cu mai mult de 50%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.