Show ecvestru la Râşnov

Copy of ecvestru 1

Proprietari de cai din toată ţara se vor întâlni în acest week-end pe platoul din Valea Cetăţii din Râşnov, unde se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Ecvestru. Caii vor putea fi admiraţi în cadrul unor parade, show-uri şi concursuri.

Organizatorii au anunţat că la ediţia din acest an s-au înscris crescători din Suceava, Maramureş, Covasna, Braşov, Prahova şi Bucureşti. Festivalul începe mâine, la ora 16.00 cu o paradă prin oraş.  „Vor fi amazoane călare, cai şi trăsuri”, a anunţat directorul Festivalului, Constantin Ducar.
Deschiderea oficială a fetivalului va fi sâmbătă, la ora 11.00, apoi, până la ora 15.00 spectatorii vor avea ocazia de asista la concursul de frumuseţe pe rase, show-uri de dresaj ecvestru, sărituri peste obstacole şi demonstraţii de cascadorie pe cai.
mic tractiune
Duminică, începând cu ora 10.00 se va desfăşura proba vedetă: concursul de tracţiune, când caii vor fi solicitaţi la maxim, în timpul probei de simplu sau dublu. Poverile sunt buşteni,  iar câştigători vor fi declaraţi cei care parcurg cea mai mare distanţă într-un interval de timp. Organizatorii spun că animalele sunt obişnuite cu astfel de greutăţi, fiind folosite pentru transportul buştenilor din pădure. Până acum, a afirmat Ducar, la proba de simplu s-au înscris 26 de participanţi, iar la cea de simplu s-au înscris 20 de concurenţi. După terminarea acestei probe este programată parada participanţilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.