Activitatea de capturare a maidanezilor revine la normal la Brașov

catei dormind (3) - Copy

De astăzi activitatea de capturare câinilor fără stăpân reintră în normal. Adăpostul de la Supini va fi redeschis, iar judecătorii au respins, printr-o sentință irevocabilă, o reclamație a Asociației pentru Combaterea Abuzurilor, care a acuzat Serviciul Public de Gestionare a Animalelor Braşov de rele tratamente aplicate animalelor. Singura problemă ce mai trebuie rezolvată este cea a personalului.



Adăpostul de la Stupini a fost închis în primăvara acestui an, aici fiind efectuate ample lucrări de renovare, în veredea îmbunătățirii condițiilor de viață a animalelor capturate. Pereții ce despărțeau cuștile din interiorul imobilului de cele din exterior au fost dărâmați, astfel că din două încăperi a fost realizată una singură, toți cățeii având astfel posibilitatea de a se plimba în aer liber. De astăzi, adăpostul adăpostul de la Stupini va fi redeschis și va putea găzdui aproximativ 300 de animale.
Curățenie de toamnă, în cartiere 
În aceste condiții, a anunțat directorul Serviciului Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) din Primăria Brașov, Flavius Bărbulescu, activitatea de capturare a animalelor va reveni la normal. „Până acum acționam doar la sesizările urgente ale cetățenilor. De luni vom relua campaniile din cartiere”, a declarat Bărbulescu. Deocamdată, pentru prinderea animalelor, SPGA mai are la dispoziție un singur echipaj, compus din trei oameni, iar Bărbulescu a anunțat că dacă va fi nevoie, „împreună cu doi tehnicieni veterninari voi merge chiar eu pe teren. Vreau să rezolvăm această problemă cât mai repede, pentru a ajunge în situația Bucureștiului”.
Plângerile penale ale ACA au fost respinse
După ce în ultimii ani, Asociația pentru Combaterea Abuzurilor (ACA) a depus numeroase plângeri penale împotriva lucrărorilor de la SPGA, săptămâna trecută, a anunțat Bărbulescu, judecătorii brașoveni au emis o nouă sentință favorabilă serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Brașov. „ACA a reclamat că după 2008, când a intrat în vigoare noua legislație în domeniu, SPGA a eutanasiat câinii nerevendicaţi fără a respecta legislaţia. Este a doua sentinţă ce ne este favorabilă. Magistraţii au constatat că activitatea de capturare, adăpostire şi eutanasiere a animalelor nerevendicate s-a efectuat conform reglementărilor în vigoare, respingând reclamaţiile asociaţiei amintite, care ne-a acuzat de rele tratamente asupra animalelor”, a declarat șeful SPGA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.