Cum ar putea pierde judeţul Braşovul o finanţare europeană VITALĂ?

gunoi

Judeţul Braşov riscă să piardă o finanţare europeană din cauza unui… drum de acces din Făgăraş. 

Mai exact, a declarat preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Braşov, Attila Kovacs, la Făgăraş urmează a se realiza o staţie de sortare şi transfer. „Primăria Făgăraş trebuia să asigure terenul, lucru pe care l-a şi făcut. În schimb, nu a rezolvat problema drumului de acces”, a explicat Kovacs. În aceste condiţii, a afirmat el, „riscăm ca până în decembrie să nu finalizăm dosarul pentru obţinerea finanţării lucrărilor cuprinse în prima etapă a Planului de Gestionare a Deşeurilor din Judeţul Braşov. Este vorba despre ecologizarea depozitelor unde nu se mai duc gunoaiele sau despre construirea unor staţii de sortare şi transfer”. Pentru realizarea acestor investiţii ar fi nevoie de aproximativ 30 de milioane de euro, banii urmând a fi alocaţi prin POS Mediu.
Iniţial, Consiliul Judeţean Braşov a obţinut finanţare europeană, prin POS Mediu, pentru un plan de management mai amplu, ce cuprindea atât lucrările de ecologizare a depozitelor de deşeuri unde s-a sistat depozitarea în anii anteriori (Braşov, Săcele, Codlea, Predeal, etc), realizarea unor staţii de sortare sau transfer, cât şi construcţia, la Tărlungeni, a unei unităţi de valorificare a deşeurilor menajere.

„Planul nu a putut fi implementat în această formă, astfel că am obţinut acordul din partea Ministerului Mediului să rescriem proiectul. Mai exact, într-o primă etapă vom efectua lucrările urgente, urmând ca în ciclul bugetar euroepan 2014-2020 să ne ocupăm de unitatea de valorificare”, a explicat preşedintele asociaţiei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.