„Eminescu și Brașovul”, Simpozion de numismatica la Centrul Cultural Reduta

mihai_eminescu_64177100

40 de specialiști în numismatică din țară și străinătate vor participa, vineri și sâmbătă, la Centrul Cultural Reduta, la cel de-al XXX-lea Simpozion Naţional de Numismatică „Eminescu şi Braşovul”.

 

Evenimentul marchează o triplă aniversare:

  •  145 de ani de la prezenţa la Brașov a marelui poet naţional Mihai Eminescu, împreuna cu trupa de teatru Ştefan Pascally, care a dat în perioada mai-iunie 1868, un număr de reprezentaţii în limba română pe scena actualului Centru Cultural „Reduta”,
  • 110 ani de la înfiinţarea Societăţii Numismatice Române;
  • 35 de ani de la înfiinţarea Secţiei Numismatice Braşov.

Simpozionul se desfăşoară pe două secţiuni, Eminescu şi Braşovul, numismatica modernă şi contemporană (prima secţiune) şi numismatica antică şi medievală (secţiunea a 2-a). Participanţii ne vor oferi cele mai noi date despre descoperirile în domeniul numismatic din Europa şi modul cum este onorat Mihai Eminescu în piese numismatice. Deschiderea va avea loc vineri, 20 septembrie, la orele 09.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Reduta”, după care se vor prezenta comunicările şi se vor purta discuţii.
Evenimentul este organizat de Societatea Numismatică Română împreună cu Secţia Braşov a acesteia, în colaborare cu Centrul Cultural „Reduta” şi sub patronajul Consiliului Judeţean Braşov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.