Undă verde pentru Centrul Comercial de la Hidromecanica

DSCF9028
Complexul Comercial Cora, ce se va construi pe amplasamentul fostei platforme industriale Hidromecanica a primit undă verde din partea Consiliului Local Braşov, care a aprobat în ultima sedinţă de plen documentaţia de urbanism pentru acest obiectiv.
 
Conform Certificatului de Urbanism suprafaţa terenurilor proprietatea SC Braşov Estate SRL / SC Drobeta Estate SRL care a generat întocmirea PUZ, este de 39.087 de metri pătraţi, iar documentaţia studiază o zonă de circa 66.300 metri pătraţi, delimitată de: bulevardul 15 Noiembrie, strada N.D.Cocea, strada N.Titulescu şi strada Roşiorilor.
Potrivit PUZ, vor exista următoarele zone funcţionale: 
  •   Subzona Centrul Comercial – clădire cu două etaje cu următoarele funcţiuni – galerie comercială, cu buticuri, cafenele, restaurante, toalete publice, săli multifuncţionale, expoziţii, birouri;
  •  Subzona hotel – clădire cu 11 etaje;
  •  Subzona mixtă – clădire cu trei etaje – servicii, comerţ;
  • Subzona locuinţe individuale şi colective mici, ce vor fi realizate în clădiri cu maxim două etaje;
  •  Subzona verde, platforme, căi de acces. 
 Contrucţiile vor ocupa o suprafaţă totală de 25.674 de metri pătraţi, aleile pietonale vor ocupa o suprafaţă de 2.351 de metri pătraţi, drumurile, parcajele şi platforma edilitară se vor întinde pe o suprafaţă de 7.905 de metri pătraţi, iar suprafaţa spaţiilor verzi va fi de 2.504 de metri pătraţi.
 În studiul de  trafic se arată că noul centru multifuncţional, afectează într-o măsură redusă circulaţia actuală. Nu se estimează blocaje de trafic sau intârzieri majore în această zonă importantă Braşovului, care va permite locuitorilor comunităţii locale şi a celor limitrofe, turiştilor, să beneficieze de bunuri şi servicii de calitate ridicată la preţuri accesibile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.