Propunere de week-end pentru copii: Campionatul naţional de cules ghinde!

poze-ursi-bruni-coca-cola


O propunere inedită de precere a timpului libr le este adresată copiilor din Braşov de către Sanctuarul de Urşi „Liberty”, de la Zărneşti şi Asociaţia „Milioane de Prieteni”. Copiii cu vârste între 7 şi 14 ani sunt aşteptaţi la „Ghinderiada”- Campionatul Naţional de cules ghinde! Evenimentul, care marchează „Ziua internaţională a animalelor”, este la prima ediţie, şi va avea loc sâmbătă.

Concursul se desfăşoară pentru o singură categorie:  „Cursa Ghindelor” – Juniori, cursă la care este permis şi culesul alunelor.
Copiii cu vârste de până la 14 anipotforma echipe de minim 3 sau maxim 10. Înscrierea copiilor este gratuită şi are loc fie, înainte, pe mail, la adresa milioanedeprieteni@gmail.com, fie în ziua concursului, între 09-10.30.

Sâmbătă, concursul se va desfăşura între 11.00 – 13.30, după care, cele mai bune echipe vor fi premiate. Participanţii se vor putea bucura şi de o vizită la Sanctuar şi vor putea urmări un documentar despre păduri realizat de Fundaţia „The European Nature Trust”.

„Toamna, urşii îşi sporesc apetitul pentru a strânge suficientă grăsime corporală, pentru a face faţă hibernării în timpul iernii. O sursă principală de hrană în această perioadă sunt ghindele şi alunele, pe care urşii le consumă cu mare plăcere. În mod normal, nimeni nu recoltează aceste fructe, astfel că ele rămân nevalorificate.  Întrucât şi urşii din sanctuar îşi pregătesc «cămara» de iarnă, acest concurs este o sursă foarte bună pentru a spori raţia de hrană naturală a celor 75 de urşi din sanctuar”, a declarat Cristina Lapis, preşedintele Asociatiei Milioane de Prieteni.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.