„Dracula Film: Horror and Fantasy Festival“, la Braşov şi Bran

0084615.jpg / Film - Dracula


Comuna Bran şi municipiul Braşov găzduiesc la sfârşitul lunii octombrie, prima ediţie a „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival“. Evenimentul se desfăşoară chiar în perioada
Halloween-ului, între 31 octombrie – 3 noiembrie 2013.

Festivalul se adreseaza tuturor iubitorilor de film, mai mici sau mai mari, care se vor distra într-o oaza a nascocirilor şi a imaginaţiei, fără graniţe.

În cele 4 zile, oferta de filme clasice, legende ale genului si filme nou-noute va fi foarte variata. Vor fi prezentate publicului peste 40 de proiectii: filme cu Dracula, zombi si monstrii intergalactici, premierele din 2013, filme S.F. pentru copii si surprize din cinematografia româneasca. Proiectiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta,
Cinemateca Patria, Castelul Bran. Programul de filme este completat de întâlniri cu invitati speciali, lansari de carte, premiere, petreceri tematice.

„Suntem siguri ca va fi un festival ca niciunul în România, pentru ca va îmbina placerea masochista a groazei, cu anticipatia şi cu fantezia nelimitata; va fi un spatiu, atât al peliculelor horror, cât şi al celor fantasy sau S.F.”, ne-a declarat Anca Gradinariu, Directorul artistic al festivalului.
„Festivalul doreşte să aduca o infuzie de sânge proaspat, autentic, într-o zona în care Dracula, acest personaj iconic, a fost folosit doar ca pretext pentru capcane kitsch turistice”, a mai adaugat Anca Gradinariu.

Festivalul, organizat de Asociatia Culturala Fanzin, Primaria Brasov, Consiliul Judetean Brasov si Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management si Castelul Bran, este un prilej de a demonstra potentialul acestui oras.
„Festivalul este o provocare, atât pentru organizatori, cât si pentru public, pentru ca dorim sa-l transformam împreuna într-un eveniment-brand al Brasovului. Pentru asta, „Dracula Film: Horror and Fantasy Festival” are nevoie de prezenta si sustinerea
publicului brasovean si a iubitorilor genurilor cinematografice gazduite de festival”, a spus Marian Gîlea, Directorul festivalului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.