Punguţe pentru mizeria căţeilor, pe trei străzi din Braşov

Punguţe pentru mizeria căţeilor, pe trei străzi din Braşov

[pstavarului (3)
De câteva zile, pe trei străzi din centrul istoric al Braşovului au fost instalate cutiuţe în care braşovenii găsesc punguţe în care să adune mizeria căţeilor. Iniţiativa aparţine Asociaţia Împreună pentru Dezvotarea Comunităţii (AIDC) în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană – DAU şi Primăria Municipiului Braşov implementează un program pilot prin care localarii vor fi încurajaţi să înfiinţeze structurii asociative, denumite generic „Asociaţia Strada mea”.
[pstavarului (7)
Pe strada Postăvarului, au fost montate trei cutii, pe strada Cerbului două, iar Pe Tocile, o cutie şi, în primă fază, au fost pregătite 10.000 de punguţe. 
 
 Ce probleme sunt pe cele trei străzi 
 
Tot pe cele trei străzi au fost instalate şi aviziere unde sunt afişate informaţii despre istoricul străzii, despre obiectivele turistice, informaţii utile pentru cetăţeni, dar sunt trecute şi problemele străzii.
[pstavarului (16)
Astfel, locuitorii străzii Postăvarului au probleme cu bariera de acces, cu pubelele de gunoi care sunt vandalizate sau cu operatorul de salubritate, care ridică iarna zăpada depozitată de mijlocul străzii.
cerbului (4)
Cei de pe strada Cerbului sunt deranjaţi de traficul rutier şi doresc transformarea arterei într-o zonă pietonală, dar şi de faptul că pe faţade atărnă cablurile reţeliştilor.
pe tocile (2)
Pe Tocile, locuitorii sunt afectaţi de traficul intens, dar şi de faptul că în timpul lucrărilor de asfaltare din timpul verii au fost înfundate cu asfalt scocurile prin care se scurge apa pluvială de pe case. Tot pe această stradă, sunt probleme cu versantul din spatele caselor cu nomere pare care alunecă după ce plouă. 
 
 Vor apărea şi numerele personalizate 
 
În perioada următoare, a anunţat coordonatorul de programe al AIDC, Kristina Creoşteanu, mai multe case de pe cele trei străzi vor fi montate numere personalizate. De exemplu, pe Strada Cerbului, plăcute va fi imprimată monograma Casei Hirscher, iar pe cele de pe Strada Postăvarului va putea fi văzută o reproducere a bastionului cu acelaşi nume.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.