Un nou „termen de garanție” pentru locuințele ANL din Bartolomeu

22 august (246)

Pe terenul fostei unități militare de pe Strada Agricultorilor, ANL ar fi trebuit să construiască un complex de locuințe. Proiectul s-a împotmolit din cauza lipsei surselor de finanțare, astfe că acum, pe acest teren este amenajat un… loc de joacă.

în 2010 Primăria Brașov, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului semnau un protocol de colaborare privind realizarea, pe strada Agricultorilor din cartierul Bartolomeu, a unor blocuri cu finanţare de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Ministerul Apărării Naţionale a asigurat terenul, condiția fiind ca proiectul să fie demarat în maxim trei ani de la semnarea documentului amintit. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, anul acesta proprietarul terenului s-ar fi putut retrage din asociere. ANL a solicitat prelungirea termenului prevăzut în hotărârea de Guvern emisă în acest sens şi o eventuala etapizare a investiţiilor, iar recent Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că este de acord cu această propunerea. În aceste condiţii, investiţia poate fi demarată în termen de 10 ani de la semnarea protocolului, ceea ce înseamnă că lucrările pot fi începute cel mai târziu în 2020.
Potrivit proiectului, pe strada Agricultorilor, urmează a se construi şapte blocuri în regim de înălţime P+4 (parter şi patru etaje),  două blocuri P+5 şi unui bloc P+10. Numărul de unităţi locative va fi de 203, din care 30% vor fi rezervate cadrelor militare, conform protocolului prin care s-a făcut trecerea terenului din proprietatea Ministerului Apărării în cea a municipiului Braşov, pentru ca Braşovul să-l pună la dispoziţia ANL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.