GALERIE FOTO. „Mâinile întinse” au invadat Brașovul

cersetori (11)

 

„Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primește pomană!”, este replica ce a făcut celebru filmul Filantropica, iar „mâinile întinse” ce pot fi văzute pe străzile Brașovului sunt foarte multe!

cersetori (12)

Drumul cerșetorilor începe, de cele mai multe ori de la Gara Mare, pentru că mulți dintre ei sunt „navetiști”.

cersetori (1)

Apoi, fiecare se împrăștie, care pe unde poate și fiecare își folosește „arsenalul din dotare”, încercând să fie cât mai convingători, iar mulți trecători se „lasă convinși”.

cersetori (3)

Unii își expun infirmitățile și, cu multă răbdare așteaptă ca cineva să le dea câte un leu.

cersetori (13)

Femeile, dacă au copii, nu ezită să-i folosească, cerând câte un bănuț, pentru a avea cu ce să „cumpere o bucată de pâine pentru copilași”. În astfel de situații, când părinții nu au posibilitatea de a-și întreține copiii, ar trebui să intervină Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov…

cersetori (9)

Acum, la modă sunt colindătorii, care mizează pe faptul că în această perioadă trecătorii sunt cuprinși de „spiritul sărbătorilor”. Doar este Crăciunul și trebuie să fim mai generoși. Nu contează că, pe strada Republicii, în suntem colindați „împotriva voinței noastre”.

cersetori (10)

De altfel, chiar și viceprimarul Brașovului, Adrian Atomei, a recunoscut recent  că, „în oraș, cerșetoria este un fenomen ce s-a amplificat în ultima perioadă. Unii dintre ei au fost ridicați. Chiar și eu, când mergeam pe strada Republicii, le-am semnalat polițiștilor locali prezența unor «colindători»”.

cersetori (14)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.