Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râşnov, dominată de Sara Takanashi

unnamed (6)_mic 

Cea de-a doua etapa de Cupa Mondiala feminina de sarituri cu schiurile (etapa 16 a sezonului) gazduita de Rasnov s-a incheiat cu victoria Sarei Takanashi (17 ani) din Japonia. Aceasta a incheiat competitia cu un punctaj final de 230,4 puncte, in urma unor sarituri de 85 de metri si 93,5 metri. Locul al doilea a fost ocupat de Jessica Jerome (27 de ani) din SUA, cu 220 de puncte si doua sarituri de 89 de metri, respectiv 90,5 metri. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de Evelyn Insam (20 de ani) din Italia, care a sarit 93 de metri in prima runda si 86 de metri in cea de-a doua, obtinand un punctaj final de 212,3 puncte. 41 de sportive din 13 tari au concurat astazi pe trambulina de 100 de metri a complexului din Rasnov.

Reprezentanta echipei nationale de sarituri cu schiurile a Romaniei, Daniela Haralambie, a incheiat competitia pe locul 38.

Sara Takanashi, actuala detinatoare a recordului de victorii in Cupa Mondiala, a castigat si prima etapă găzduită de Rasnov (etapa 15 a sezonului), cu o zi inainte. Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 31.

Sara Takanashi, reprezentanta Japoniei, câștigătoare a celor doua etape de Cupă Mondială femină de sărituri cu schiurile de la Râșnov: „Mă bucur că am reușit să îmi îndeplinesc obiectivul propus înainte de această Cupă Mondială organizată la Râșnov și mă concentrez pe următoarele competiții din acest sezon. Sunt încântată de calitatea complexului de sărituri de la Râșnov și doresc să felicit organizatorii pentru modul în care s-a desfășurat această competiție.”


unnamed (3)

La startul competiției de la Rasnov s-au aflat 42 de sportive din 13 țări: Japonia (6), Germania (5), Rusia (6), Slovenia (6), Norvegia (5), Austria (2), Franța (3), Italia (3), Statele Unite ale Americii (1), Elveția (1), Cehia (2), Finlanda (1) și România (1).

 

Puiu Gaspar, Secretar General al Federației Române de Schi Biatlon: „În aceste ultime două zile Râșnovul a fost în centrul atenției internaționale a competițiilor de sărituri cu schiurile. Reprezentanți ai Federației Internaționale de Schi, antrenori, tehnicieni, sportivi, mass media locală și internațională, dar și publicul prezent la Râșnov, cu toții au putut urmări un spectacol de cel mai înalt nivel, organizat impecabil, cu sprijinul partenerilor noștri, compania OMV și Primăria orașului Râșnov. Prin această competiție, am scris o pagină de referință în istoria săriturilor cu schiurile din România și contribuim astfel la consolidarea unei școli românești de sărituri cu schiurile.”

unnamed (1)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.