Vikingii, în vizită la Râşnov

vikingi1

Reprezentanţii oraşului Trondheim (Norvegia) vor să încheie un parteneriat cu Râşnovul, pentru dezvoltarea unorproiecte culturale comune, împreună cu Primăria Râșnov și Asociația Mioritics.

O delegaţie a organizaţiei Trondheim Vikinglag au venit într-o primă vizită de documentare la Râşnov, în urmă cu o săptămână.

Trondheim Vikinglag este o organizație regională de reconstituire istorică care se concentrează în principal pe istoria locală și regională, cultura și meșteșugurile vikingilor care au locuit în regiunea Trøndelag, Trondheim și Lade. Grupul are aproximativ 70 de membri, atât adulți cât și copii, fiind bazat cel mai mult pe munca de voluntariat.

În fiecare vară, acest grup organizeaza Festivalul Viking unde sunt invitate valoroase trupe de reconstituire istorică din întreaga lume. Pe tot parcursul anului grupul este implicat in diferite activități: excursii la locurile istorice si muzee, excursii la alte evenimente similare din Europa, vizite la grupuri prietene, cursuri de meșteșuguri din perioada vikingă, seminarii și conferințe despre istoria și cultura vikingilor, colaborări cu diferiți manageri de evenimente în muzee, crearea de evenimente mai mici pentru copii în orașul Trondheim.

Trondheim Vikinglag lucreaza cu mai mulți parteneri: Muzeul de Știință NTNU, Muzeul Severresborg Trøndelag Folk, Primăria Trondheim, o serie de alte grupuri de reconstituire istorica și mai multe cluburi de navigație (cum ar fi constructori de bărci și fabrici de textile).

Deși la Râșnov nu există o organizație de reconstituire istorică, în Cetatea Râșnov este organizat în fiecare an, la sfârșitul lunii august, cel mai important eveniment de reconstituire istorică din România: Festivalul de reconstituire istorică și istorie militară Râșnov. În Numele Trandafirului.

În acest context, există un interes important din partea Primăriei Râșnov pentru dezvoltarea unor parteneriate culturale importante pentru evenimente de reconstituire istorică sau living history în care să fie abordate diverse epoci istorice.

Vizita Trondheim Vikinglag la Râșnov a fost posibilă prin suportul financiar alocat de schema de finanţare privind întărirea relaţiilor bilaterale, în cadrul Programului PA 17/RO 13 ,,Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”, prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

DCIM105GOPRO

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.