GALERIE FOTO. Tinerii turci și portughezi au învățat să meșterească românește

DSCF4396 - Copy

18 tineri tineri din Turcia, Portugalia și România au învățat marți  să picteze pe sticlă, să confecționeze obiecte din lut sau să decoreze păpuși de cârpe.

Pentru ei a fost ceva distractiv, mai ales când se punea problema  Pentru ei a fost ceva distractiv, mai ales când era vorba de „personalizarea” păpușilor. „Păpușile le-am adus gata confecționate, iar ei au trebuit să le picteze. Le-a luat în jur de o oră, iar păpușile au ieșit «într-un mare fel»”, a povestit coordonatorul atelierului, Doina Nistor.

La atelierul de olărit de „ucenici” s-a ocupat un meșter popular din Codlea, care a explicat că realizarea obiectelor din lut nu este foarte dificilă, însă este nevoie de ceva îndemânare și talent, iar la atelierul de pictură cursanții aveau nevoie de răbdare și precizie.

[scrollGallery id=128]

Atelierele s-au desfășurat la sediul Centrului de Informare și Consiliere pentru Străini și fac parte dintr-un proiect mai amplu implementat de Agenția Metropolitană Brașov, „Your Past is Your EuroFuture”, finanțat de Comisia Europeană. Proiectul are ca scop dezvoltarea solidarității și cultivarea înțelegerii reciproce între tinerii din cele trei țări, iar pentru atingerea acestui obiectiv sunt organizate diverse activități prin care tinerii sunt încurajați să depășească barierele culturale. Proiectul se derulează în  Brașov în perioada 17 – 23 martie și în afara atelierelor de creație, cei 18 turci, români și portughezi au învățat să încondeieze ouă, și-au prezentat costumele, dansurile populare sau legendele naționale. În agenda proeictului mai sunt incluse workshop-uri, vizite la principalele obiective turistice ale județului, dar și o seară culinară, fiecare gătind după rețetele locului natal.

La final, ei vor participa la o „vânătoare de comori”, un joc în timpul căruia vor trebui să descopere obiective turistice din oraș.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.