Campanie de reabilitare a drumurilor din județul Brașov?

DN 73 A

După ce DJ 104 (Șercaia-Hoghiz), DN 73A (Zărnești-Șercaia) și DJ 112 F (Moieciu de Sus – Moieciu de Jos) au devenit celebre pentru starea proastă și, de fiecare dată, când se punea problema reparațiilor, răspunsul era același: „Nu sunt bani!”, recent s-au găsit bani pentru reabilitarea lor.

Sumele sunt mari. Numai pentru repararea fostulului DJ 104 (inclus recent în categoria drumurilor naționale) și a DJ 112 F, va fi nevoie de aproximativ 26 de milioane de euro, iar banii, a anunțat astăzi vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihai Popa, vor fi alocați de la bugetul de stat. Ba mai mult, după ce declarase că lucrările la artera ce face legătura între localitățile Șercaia și Hoghiz ar putea începe anul viitor, astăzi el a anunțat că reparațiile capitale la acest drum vor începe luni, 12 mai 2014, și vor fi terminate în 2015.  „Se va începe dinspre Hoghiz. Investiția se ridică la 22 de milioane de euro”, a spus el. Tot Popa afirmase în prima parte a lunii trecute că valoarea investiției a fost stabilită în urmă cu mai mulți ani, astfel că sumele nu mai sunt de actualitate”.

Până acum, din acest drum au fost reabilitate sectoarele de drum din intravilanul localităților Şercaia, Comăna şi parţial Părău. Valoarea estimată a lucrărilor este de 9,6 milioane de lei, dar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat doar șapte milioane de lei, astfel că la Părău a fost reabilitată doar o porţiune a acestei artere.

  • Promisiuni privind DJ 112F

Reprezentantul administrației județene a anunțat că „vineri, CJ Brașov va adopta o hotărâre privind predarea DJ 112 F, iar săptămâna viitoare Guvernul va aproba o hotărâre privind darea în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor a drumului ce leagă Moieciul de Sus de Moieciul de Jos”. Același lucru, l-a afirmat mai de mai multe și în ceea ce privește includerea DJ 104 în categoria drumurilor naționale, dar, de fiecare dată, se întâmpla câte ceva, astfel că decizia a fost amânată de foarte multe ori, actul normativ fiind adoptat abia în aprilie.

DJ 112 F are o lungime de 8,45 kilometri și pentru reabilitarea lui, a mai spus Popa, va fi nevoie de patru milioane de euro.

Tot anul acesta, a mai anunțat vicepreședintele CJ Brașov, va fi reparat și DN 73A, Zărnești – Șercaia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.