GALERIE FOTO. Primul avion (mini) a aterizat pe aeroportul de la Ghimbav

DSC_0170

Primul avion a decolat şi a aterizat pe pista viitorului aeroport de la Ghimbav. Nu este vreun Boeing, cum ne-am fi aşteptat, ci un avion de mici dimensiuni, care a testat felul în care se comporta pista- trei sferturi cât este din ea.

[scrollGallery id=144]

Primul avion care a testat oficial pista este un Diamond 42, cu 4 locuri şi o greutate de numai 1,7 tone, adus de la Otopeni.

Termenul de finalizare a pistei este 31 iulie 2014. Această pistă va avea 2.600 de metri, iar finanţarea ei, în valoare de 12,7 milioane de euro fără TVa este asigurată dintr-un credit accesat de Consiliul Judeţean Braşov.

În etapele următoare vor fi construite căile de rulare, sistemul de balizaj, un punct trafo, hangare şi, în ultimă fază, terminalul de călători. Pentru acestea nu există încă o sursă de finanţare.

Consiliul Judeţean a estimat că ar avea nevoie, în funcţie de soluţia aleasă, de o sumă cuprinsă între 15 şi 32,38 milioane de euro.

Deocamdata, preşedintele CJ, Aristotel Căncescu şi vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu anunţă că pleacă în China, într-o delegaţie condusă de ministrul Economiei, Constantin Niţă, pentru a căuta o finanţare de „25-30 de milioane de euro”. Se vor orienta însă… tot spre un credit, din câte spune Căncescu.

IMG_3431_mic

IMG_3434_mic IMG_3440_mic

 

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.