Dintre cei doi consilieri locali PPDD, unul este viceprimar

CL_foto andrei paul_primaria Brasov (1)
La București, Partidul Poporulu Dan Diaconescu (PPDD) negociază alianța cu PSD. La Brașov, în Consiliul Local, PPDD s-a alăturat noii majorități PNL-PDL, primind un post de viceprimar, ocupat începând de ieri, de Adina Durbacă. Ea l-a înlocuit în funcție pe social-democratul Răzvan Popa care a fost eliberat din funcție, la inițiativa a 16 consilieri locali, care au depus un proiect de de hotărâre de consiliu local în ziua ședinței de plen. Dintre cei 23 de consilieri prezenți la ședința de plen, 17 au votat „pentru”, trei „împotrivă”, iar alți trei s-au abținut.
„Viceprimar este… ”
Odată cu proiectul privind eliberarea din funcție a lui Răzvan Popa, cei 16 aleși au depus și un proiect în care se menționa că „în funcția de viceprimar este numit … ”. Propunerea a fost făcută în timpul ședinței, de către consilierul democrat-liberal Carmen Ferghete-Țop: Adina Durbacă. După ce candidatura ei a fost validată prin vot secret (18 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și două buletine anulate), a fost votată și hotărârea privind numirea ei în funcția de viceprimar, cu 17 voturi „pentru”, trei „împotrivă”. Ceilalți trei consilieri prezenți la ședință s-au abținut, respectiv Mircea Boriceanu (PC) și cei doi consilieri UDMR (Toro Tamas și Szente Ladislau), care s-au declarat nemulțumiți că nu au fost consultați de cei 16 consilieri care au depus inițiativa.
Social-democrații, luați prin surprindere 
 
Social-democrații se așteptau la această schimbare, însă nu credeau că se va produce atât de repede. De altfel, Răzvan Popa nu a dorit să facă nici o declarație.
De cealaltă parte, primarul George Scripcaru a declarat că „numirea unui nou viceprimar este o decizie politică ce reflectă noile alianțe. În politică se produc schimbări, iar astfel de decizii sunt firești. Nu am ce să-i reproșez lui Răzvan Popa”. Pe de altă parte, întrebat dacă va fi schimbat și vicepreședintele social-democrat al Consiliul Județean Brașov, Mihai Popa, Scripcaru, care este și președinte al PDL Brașov, a evitat să dea un răspuns.
În Consiliul Local Brașov, compus din 27 de aleși, PDL are nouă mandate, PNL are cinci, iar PPDD are doi consilieri. De cealaltă parte, PSD are șase consilieri, PC unul, iar UDMR doi. Tot doi consilieri are și FDGR, formațiune care, a declarat consilierul Local Christian Macedonschi, s-a declarat „neutră”, dar cu „orientare liberală”.
Foto: Andrei Paul – Primăria Brașov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.