Medieval Art la Râșnov

rabara

Timp de o săptămână, la Cetatea Râșnov, a poposit tabăra micilor cavaleri. Ei au avut de depășit probe dificile, dar au învățat să picteze blazoane heraldice, să mâniuască spada, să folosească unelte de armurerie sau să călărească. De asemenea, copiii au fost și scenariștii unui scurt film de aventuri, filmat în tabără.

Inventată de către scenograful Nicolae Copoceanu, împreună cu pictorul Matei șerban Sandu și membrii formației Pontice, Școala micilor cavaleri a început în anul  2006 în pădurea Vlădiceasa și la Palatul Mogoșoaia, cucerind apoi și Muzeul Național de Istorie a României, Cetatea Râșnovului,  Fortăreața Cisnădioara, precum și centrul istoric al Sibiului.

Atelierele taberei sunt conduse de către Leon Magdan, profesorul de joacă finalist la „Românii au talent”, Tony Dumitrescu, membru al companiei teatrale Passe Partout Dan Puric, Bogdan Georgescu „Cavalerul de Râșnov”,  Liviu Neagu,  maestru de arme și călărie la Clubul WBC, secțiunea istorică marțială, și Bogdan Gărgăriță, artist plastic la Medieval Art.

Noii cavaleri își vor primi titlurile mâine, în Cetatea Râșnovului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.