GALERIE FOTO. Ambuscadă în Cetatea Râșnov

desch 1

În cadrul Festivalului Internațional de Istorie Militară de la Râșnov, sâmbătă, pentru al doilea an, militarii subunității din Râșnov ai Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmisegetusa din Brașov au organizat un exercițiu.

[scrollGallery id=171]

Împărțiți în două tabere, eu au simulat ieșirea dintr-o ambuscadă, în care fiecare parte și-a pregătit operațiunea cu mare atenție. Atacatorii au identificat cele mai bune poziții de atac, iar ceilalți au cercetat terenul și au ripostat. În primă fază, vânătorii „buni” au fost copleșiți de adversari, fiind obligați să se retragă lăsând în urmă doi răniți. Au au revenit imediat, pentru că au un principiu: „Nici un om nu rămâne în urmă!”. După s-au regrupat, au atacat în forță, și-au recuperate camarazii și au luat și un prizonier.

desch 2

Anul acesta, la Râșnov sunt comasate două evenimente: Festivalul de Istorie Militară de la Fundata, dedicat Primului Război Mondial, ajuns la cea de-a III-a ediție și Festivalul de Reconstituire Istorică „În Numele Trandafirului” de la Râșnov, eveniment care a ajuns la a VI-a ediție.

Festivalul Internațional de Istorie Militară a început vineri și se va încheia astăzi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.