Reconstituire istorică la Râșnov

DSC_0476

Primul Război Mondial va fi reconstituit, până duminică, la Râșnov și Fundata în cadrul Festivalului Internațional de Istorie Militară. Vor participa pasionați de reconstituire istorică din Marea Britanie Cehia, Bulgaria, Franța, România, dar și un austriac, baronul Roman von Gamotha, care este și șeful Statului Major al trupelor de reconstituire istorică.

La Fundata va fi amenajată tabăra Puterilor Centrale, iar în Grădina Cetății din Râșnov vor fi treupele Antantei. Pentru a rezolva „criza de personal” a armatei germane, organizatorii i-au convins pe britanici să fie, pentru două zile, germani. Câțiva cehi vor fi austroungari, iar alții vor îmbrăca uniforma armatei ruse. În schimb, francezii vor fi… francezi.
Ca și anul trecut, subunitatea din Râșnov a Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov, va desfășura sâmbătă, de la ora 12.00 un exercițiu, iar până la ora 16.00, tehnica militară va fi expusă la Cetate.
Duminică, la Fundata vor rămâne 15 soldați, iar restul vor merge la Râșnov unde, împreună cu cei cantonați în Grădina Cetății vor reconstitui „Războiul cel Mare”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.