Ultimile probe la tirolienele de la Șapte Scări. Vor fi deschise luna aceasta

tir 2
În ultima parte a acestei luni va fi inaugurat un sistem de tiroliene de la Canionul Șapte Scări. Aceasta are o lungime totală de 2.174 de metri, pornește de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană și traversează pârâul din zonă de mai multe ori, punctul final fiind lângă cabana care se construiește mai jos de locul de popas de la Cascada cu Apă Vie.
Sistemul este compus din 21 de segmente, cel mai lung cu o lungime de 307 metri, iar cel mai scurt, cu o lungime de 68 de metri.  Lângă cabana de jos sunt amenajate și două segmente pentru copii, fiecare cu lungimea de aproximativ 50 de metri.
 Inițial, termenul de finalizare era 1 august, dar timpul nefavorabil nu le-a permis constructorilor să finalizeze lucrările. „A trebuit să prelungim contractul cu firma care se ocupă de lucrări, pentru că în perioada 16 mai-31 ulie au fost 39 de zile în care a plouat de dimineața până seara”, a declarat, ec. ing. Cristian Popa, reprezentantul Regiei Publice Locale a Pădurilor (RPLP) Săcele, care administrează canionul.
Tir 1
El a precizat că acum  lucrările de amenajare sunt finalizate și se simulează mai multe posibile incidente, acestea fiind necesare elaborării procedurilor specifice.
Tariful pentru cei care vor folosi cele 21 de tiroliene este de 50 de lei, iar pentru cele destinate copiilor, a fost stabilit un tarif de 20 de lei pentru o jumătate de oră. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.