Un nou sistem de iluminat în Parcul Nicolae Titulescu

iluminat parc_foto andrei paul_primaria brasov 064

În următoarele șase săptămâni, în parcul Central Nicolae Titulescu va fi instalat un nou sistem de iluminat, iar aleile vor fi refăcute.

Aici se vor monta 62 de stâlpi decorativi din fontă, dinter care 57 cu un corp și cinci cu două corpuri. Fiecare stâlp are înălțimea de patru metri, iar corpurile de iluminat utilizate reprezintă o soluţie nouă în iluminatul pietonal prin combinarea LED-urilor cu dispozitivul optic (o lentilă ce asigură o distribuţie optimă a fluxului luminos).

Pentru locul de joacă se vor monta suplimentar patru reflectoare, amplasate pe stâlpi metalici zincaţi iar pentru punerea în valoare a statuii lui Nicolae Titulescu se va realiza un iluminat arhitectural prin montarea a două reflectoare montate pe doi stâlpi metalici zincaţi, de câte 1 m înălţime. Alimentarea corpurilor de iluminat se va face prin reţea subterană nouă cu lungimea de 2.400 m.

În paralel se vor executa lucrările de reabilitare a aleilor, respectiv înlocuirea bordurilor, refacerea covorului asfaltic şi, acolo unde este cazul, modificarea razelor de racordare.

Valoarea proiectului de iluminat public este de 135.000 de euro, iar lucrările de reabilitare a aleilor sunt incluse în bugetul de reabilitare străzi, trotuare, alei.

Foto: Andrei Paul – Primaria Brasov

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.