Din noiembrie brașovenii vor composta „bilete electronice”

desch
Până în 1 noiembrie transportul în comun din Brașov va beneficia de un management informatizat. Proiectul prevede, printre altele, realizarea unui sistem automat de taxare, cu ajutorul unor carduri simple sau personalizate (care vor înlocui actualele abonamentele), a unui sistem de management al vehiculelor, a unuia de informare a călătorilor.
Pentru comercializarea noilor tichete de călătorie se vor amenaja 34 de casierii și vor instala 30 de automate de unde se vor putea cumpăra cardurile simple. De asemenea, se vor realiza 12 puncte de vânzare a cardurilor personalizate.
Design nou, pentru stațiile RAT 
Tot în cadrul acestui proiect, toate cele 119 stații RAT vor fi reamenajate, în fiecare dintre ele urmând a fi instalate camere de luat vederi și panori electronice pe care va fi afișat timpul  rămas până la sosirea primului mijloc de transport. 
Toate autobuzele vor avea computere de bord și vor fi monitorizate prin GPS.
De asemenea, după implementarea acestui proeict, va exista și un sistem de corelare între deplasarea autobuzelor și semafoare, astfel încât, în situația în care un mijloc de transport este în întârziere să i se „dea verde” la intersecțiile semaforizate.
Proiectul beneficiază de finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional – Polul de Creștere Brașov, valoarea totală eligibilă a investiției fiind de 23,74 milioane lei fără TVA, sumă din care 98% este asistența nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană.
Reprezentanții municipalității susțin că prin implementarea acestui proiect, calitatea transportului în comun va crește, iar nerespectarea graficelor de circulație a autobuzelor RAT va fi limitată.
De altfel, pentru îmbunătăți relația regie-călători, va exista și o platformă online, unde vor putea fi reclamate incidentele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.