E oficial! Adrian Gabor este candidatul PNL pentru Primăria Brașov

Biroul Executiv Național al PNL a validat luni seara canidatura lui Adrian Gabor (vicepreședintele Consiliului Județean Brașov) pentru Primăria Brașov. Decizia vine după actualul primar George Scripcru (care, dacă ar fi candidat vea mari șanse să obțină un nou mandat) a  anunțat de mai multe ori că nu va mai candida pentru un nou mandat, iar în urma cercetărilor sociologice s-a constatat că, dintre liberali  cele mai mari șanse le are Adrian Gabor. De altfel, timp de opt ani, în perioada 2008-2012, Adrian Gabor a fost viceprimar al Brașovului, iar acum el a declarat că va continua proiectele bune începute de actualul primar.

centrul multifunctional de servicii sociale Lucrari Scripcaru ian 35

Până la stabilirea lui Adrian Gabor drept candidat, în interiorul PNL s-a desfășurat o competiție internă, în care s-au înscris, printre alții, actualii viceprimari ai Brașovului, Ciprian Bucur și Adina Durbacă, dar și consilierii localii Carmen Ferghete Țop, Sergiu Chifu și Adrian Oprică.

Inițial, Gabor s-a retras

La finele lunii ianuarie, Organizația Municipală a PNL Brașov l-a propus pe consilierul local Adrian Oprică drept candidat pentru funcția de primar, asta în condițiile în care, în iarnă, Mihail Veștea a renunțat la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean în favoarea lui Gabor, prezentat atunci drept viitor candidat al PNL pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ.  După nominalizarea lui Oprică, Gabor a anunțat că „m-am retras. La nivel național, s-a decis ca președinții filialelor locale să fie candidații pentru funcția de primar, iar eu sunt vicepreședinte al Consiliului de Coordonare Municipal Brașov. Nu puteam fiu pe două fronturi, adică președinte al filialei locale și vicepreședinte al Consiliului Județean”. Tot atunci Gabor a afirmat că indiferent cine va fi candidatul pentru funcția de primar al Brașovului, „noi rămânem uniți și îl susținem. Până acum am fost un soldat disciplinat al partidului care și-a îndeplinit misiunile și la fel voi fi și în continuare”.

DSC_0581

Totuși, Adrian Oprică nu a fost validat de Organizația Județeană a PNL Brașov, motivul fiind că cercetările sociologie au demonstrat că acesta nu ar avea nici o șansă.

Concurență mare pentru Primăria Brașov

Pentru funcția de primar al Brașovului vor mai candida Cătălin Leonte (independent susținut de PSRO), Cornel Comșa (independent), Răzvan Popa (PSD), Ion Dumitru Dumitrescu (independent, susținut de UNPR), Costel Mihai (Mișcarea Populară, formațiune politică a cărei cerere de înregistrare a fost respinsă de Tribunalul București), Cristian Macedonschi (FDGR), Mariana Sebeni (PER) și Florian Staicu (independent).

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.