Cântece subtile. Concert de jazz la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania

Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov găzduieşte sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 19:00, concertul de jazz „Subtle Songs / Cîntece subtile“, organizat împreună cu Depoul de Artă Urbană.
Concertul este susţinut de doi excelenţi muzicieni cu o recunoaştere internaţională în creştere: Sanem Kalfa (Turcia/Olanda – voce) & George Dumitru (România/Olanda – chitară, violă, muzcă electronică).

Câștigătoare a ediției 44 a prestigiosului Concurs Vocal Internațional de Jazz de la Montreaux, cântăreața Sanem Kalfa găsește un limbaj propriu în improvizație, păstrând o amprentă puternică a muzicii tradiționale natale turcești. Colaborarea sa cu chitaristul și compozitorul român George Dumitriu începe în Olanda și are o durată de peste 9 ani. Cei doi au experimentat cu diverse genuri muzicale, de la muzica tradițională turcească și jazz până la improvizații free. Experiența aceasta i-a adus la o muzică foarte personală, caracterizată de melodicitate orientală, dinamică largă, momente explozive, armonie complexă, lirism, contraste extreme.

Cei doi au lansat discul Nehir (A.K.Music) în România (2015) și lucrează în prezent la un disc în colaborare cu celebrul cvartet de coarde olandez Zapp4.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.