Studenții brașoveni vor vedea ce înseamnă să fie funcționari. Vor face practică în deconcentrate

452 de studenți ai Universității Transilvania vor avea ocazia să fie „în pielea” funcționarilor de la Prefectură sau APIA, dar îi pot ajuta și pe inspectorii de muncă sau pe comisarii Gărzii de Mediu Brașov. Stagiile de practică ale studenților se vor face în baza unui protocol de colaborare semnat între Universitatea Transilvania din Brașov, Prefectura Brașov și „deconcentratele” din subordine.

Stagiile de practică vor fi de una, două sau trei săptămâni, perioadă în care ei vor putea să vadă cum se desfășoară activitatea într-o instituție publică, dar vor da și o mână de ajutor acolo unde este nevoie.

De asemenea, rectorul Universității Transilvania, Ion Abrudan, declarat că a discutat cu reprezentanții deconcentratelor și este posibil ca unele teme pentru lucrări de licență, dizertații sau teze de doctorat să vizeze rezolvarea unor probleme cu care se confruntă instituțiile publice.

Reprezentantul universității brașovene susține că în acest mod, studenții vor fi mai „aproape de viața reală”, iar lucrările de diplomă vor fi mai practice, ieșind astfel din schema abordării pur teoretice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.