În timp ce în mai multe orașe, printre care și la Brașov, părinții cer deschiderea curților școlilor și în afara orelor de program sau în vacanțe, tocmai pentru ca elevii să poată face mai multă mișcare, ministrul Educației, Liviu Pop, nu pare preocupat de această situație, ci se vrea mai degrabă să îi priponească în bănci pe copii. Mai nou, ministrul “Genunche” a venit cu ideea să introducă manuale de educație fizică, în loc să dea inspectoratelor școlare OK-ul pentru a susține deschiderea terenurilor școlare de sport.
Invitat vineri, la Brașov, pentru a participa la festivitatea de absolvire a elevilor de la Școala Profesională Kronstadt, ministrul Educației a afirmat că manualul pentru disciplina Educație fizică și sport pe care îl susține, este util atât elevilor și profesorilor, cât și părinților.
„În acest manual se arată corect cum se fac anumite exerciții, se explică corect mult mai pe îndelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explică foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru alții sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educație fizică se desfășoară conform programei în sala de sport sau pe teren, dar nu influențează apariția manualului alte forme de evaluare pentru elevi decât cele prevăzute de lege. Prioritatea mea este să avem manuale la toate disciplinele, pentru că toate sunt importante”, a explicat ministrul, citat de Agerpres.
Declarația vine după ce Liviu Pop a anunțat joi că ca este nevoie de manuale de pregătire sportivă pentru 40 de discipline, de la atletism la yachting (?!), pentru fiecare an din ciclul gimnazial.
Ciudat este că ministrul vorbește despre necesitatea manualelor de Educație fizică dar niciodată nu a vorbit pe îndelete despre terenurile și sălile de sport lipsă de la multe școli și despre modul în care elevii fac, în loc de două ore de educație fizică pe săptămână, doar una, pentru că atât le permite spațiul prea aglomerat.
Fii primul care comentează