Şcolile nu se redeschid fizic după 11 ianuarie, indiferent de incidenţa cazurilor de COVID. Ce dată preconizează Ministerul Educaţiei

Ministrul Educației spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile. Într-o declarație pentru Știrile ProTV Sorin Cîmpeanu susține că instituția pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta „în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Fără să prezinte o situație actualizată a condițiilor epidemiologice sau un plan concret pentru redeschiderea școlilor, ministrul spune că „instituțional” ministerul „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, însă întrebat de reporter dacă pe 11 ianuarie elevii vor reveni în bănci, Cîmpeanu anunță indirect că nu.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă.  Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a spus Ministrul Educaţiei. 

Una dintre variantele mai plauzibile luate în considerare de către Ministerul Educaţiei, pentru redeschiderea în format fizic a şcolilor, ar fi data de 8 februarie, adică, la începutul semestrului al doilea. Astfel, ultima parte a primului semestru, după vacanţa care se încheie pe 11 ianuarie, ar însemna tot revenirea la cursurile online. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai anunțat că în privința redeschiderii școlilor „prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.