Apare FC Brașov 2? Echipa ar putea fi înființată de Consiliul Județean și Primăria Brașov

După ieșirea din scenă a FC Brașov, după modelul Rapidului din București, s-au „născut” recent două cluburi,  ACS Steagu Roșu și „AS SR”. Altele există deja de mai mult timp, cum este cazul celor de la Râșnov, Zărnești, Hărman, Ghimbav și evoluează în ligile inferioare. Însa Consiliul Județean se gândește la propria echipă care să fie „adevărata moștenitoare” a FC Brașov, iar unii consilieri județeni țin neapărat la asta!.

Propunerea „adevaratului urmaș al FC Brașov” a fost făcută la începutul săptămânii de consilierul județean Szakal Andras (UDMR) în momentul în care s-a votat hotărârea de consiliu privind majorarea cotizației pentru Asociația Sportivă Țara Bârsei.

„Cred că ar trebui înființată o secție de fotbal la CS Țara Bârsei, care ar putea fi susținută și de Primăria Brașov, ca urmaș al FC Brașov. Propun înființarea unei comisii care să se ocupe de acest proiect”, a declarat consilierul, care ar vrea ca echipa de fotbal să fie înființată cât mai curând, pentru ca până în toamnă să se și înscrie în Liga V.

„Voi sta de vorbă cu primarul Brașovului despre acest subiect. Știu că și Paul Enache este interesat de proiect și ar putea face parte din această comisie”, a răspuns președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea, în timpul ședinței de plen.

În timpul ședinței au apărut și câteva idei de nume pentru echipă, printre care „Steagu Roșu”, „FC Brașov” sau „Viitorul Brașov”.

Câți bani au primit secțiile de la Asociația Sportivă Țara Bârsei? Pot susține și o secție de fotbal

După ce au încheiat discuțiile privind fotbalul, consilierii județeni au aprobat și noua cotizație pe care trebuie să o plătească unitățile teritorial administrative care sunt membre ale Asociației Sportive Țara Bârsei, respectiv 1,5 lei/locuitor, în loc de 0,5 lei/locuitor, astfel că, din această sursa s-ar obține 840.000 lei. Din Asociație face parte Consiliul Județean Brașov, Primăria Săcele și persoanele fizice Stinghe Ioan, Pristavu Răzvan și Paul Pop Cornel. Reprezentanții asociației susțin că sunt încheiate și mai multe parteneriate, astfel că s-ar ajunge la un total al încasărilor de 1.100.000 lei.
Conform bugetului pe anul 2017 al Asociației Sportive Țara Bârsei, anul acesta, valoarea totală a cheltuielilor se ridică la 1.131.914 lei. Secția de atletism beneficiază de o alocare de 50.100 de lei, cea de baschet de 882.114 lei, cea de lupte de 44.700 lei. Bugetul pentru „consumabile” este de 5.000 de lei, iar fondul de salarizare a personalului de 150.000 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.