Raportul Camerei de Conturi Brașov: Fierar-betoniștii care au lucrat la Cetatea Feldioara au primit mai mulți bani decât ar fi trebuit

Pe lângă faptul că au amenajat o „pensiune agroturistică”, fierar betoniștii care reabilitat Cetatea Feldioara au și lăsat în urmă lucrări neexecutate, dar achitate de către Consiliul Județean Brașov. Problema a fost descoperită de Camera de Conturi Brașov, în timpul auditului financiar asupra situațiilor financiare întocmite la data de 31 decembrie 2016, efectuat la Consiliul Județean Brașov.

Astfel, potrivit raportului Camerei de Conturi, în ceea ce privește proiectul „Consolidare, restaurare și punere în valoare a Cetății Feldioara” au fost constatate:

  • Plăți nedatorate către SC Euras SRL Satu Mare în baza contractului de lucrări nr. 5/1306/2.02.2013, urmare a acceptării la plată a unor lucrări neexecutate, a unor sume reprezentând manoperă, supraveghere arheologică mai mare decât cea înscrisă în documentele justificative privind prestarea acestor servicii și diferențe de preț la materiale cu alte caracteristici decât cele înscrise în proiect, în caietul de sarcini și în devizul de ofertă”. În acest caz, până la data de 31 octombrie 2017, Consiliul Județean, va trebui să stabilească valoarea prejudiciului, să îl evidențieze în contabilitate și să recupereze.
  • „Plăți către PFA Linc Lazăr, reprezentând prestări de dirigenție de șantier, contrar prevederilor contractului de asociere nr. 2643/7.03.2012/1558/6.03.2012 încheiat între UAT Județul Brașov și Comuna Feldioara”. Măsura dispusă de Camera de Conturi a fost: Recuperarea sumei de 40.000 de lei de la Primăria Feldioara reprezentând serviciile de dirigenție de șantier plătite de UAT Județul Brașov către PFA Linc Lazăr în condițiile în care aceste cheltuieli trebuiau suportate de către Primăria Feldioara, obligație prevăzută prin contractul de asociere”.

Termenul de remediere deficiențelor este 31.10.2017.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.