O parte dintr-un drum din Șchei s-a prăbușit peste o construcție privată. Cine trebuie să reconstruiască? Primăria sau proprietarul?

Foto: SVSU Brașov

P porțiune de aproximativ 10 metri dintr-un zid de sprijin care susținea și versantul pe care este amenajată strada Traian Moșoiu din Șchei a luat-o duminică la vale. Blocurile de beton care s-au dislocat au căzut pe o anexă dintr-o gospodărie, dar și pe acoperișul unei case, care are ieșirea la strada Piatra Mare.

Foto: SVSU Brașov

De asemenea, bordurile de pe marginea drumului au fost dislocate, iar din cauza acestor alunecări de teren traficul rutier pe această stradă a fost restricționat. După ce s-a produs alunecarea de teren, lucrătorii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Primăria Brașov au mers la fața locului, pentru a vedea ce s-a întâmplat, dar și pentru elibera terenul, dar și pentru a stabiliza terenul cu ajutorul unor saci de nisip. De asemenea, pentru a stabili cauzele alunecării de teren au mers și reprezentanții altor instituții.

Lucrările propriu-zise de consolidare a malului vor fi realizate abia după ce se va stabili clar a cui e zidul, mai exact dacă este al municipalității sau este proprietate privată.

„Dacă este în proprietatea noastră, va trebui să găsim o soluție de remediere a situației. Dacă este proprietate privată, împreună cu proprietarii vom căuta o modalitate de consolidare malului. În ambele situații, împreună cu instituțiile abilitate,  vom identifica cea mai bună soluție tehnică, care să țină cont de configurația terenului, dar și de situația juridică a terenului”, a declarat viceprimarul Brașovului, Laszlo Barabas.

Strada Traian Moșoiu a fost inclusă anul trecut în programul de reabilitare a infrastructurii rutiere din cartier, la acest drum fiind refăcut pavajul. În schimb, nu au fost efectuate lucrări la zidurile de sprijin.

1 Comentariu

  1. Las’ că-ntre timp s-a rezolvat definitiv și irevocabil problema asta a străzii Traian Moșoiu – prin ploile de vară cu puhoaiele de noroaie care au început să vină la vale din capătul de sus, mai exact de la săpăturile criminale făcute în Coasta Vacii, de care nu răspunde nimeni și ca atare nu le mai repară nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.