Cimitirul Municipal se va extinde pe terenul fostelor sere Brașov

Cele 45.000 de locuri de la Cimitirul Municipal Brașov par a deveni insuficiente, având în vedere că Serviciul de Administrare a Cimitirelor a luat în calcul extinderea acestuia cu încă 5.000 – 8.000 de locuri. Șeful serviciului care se ocupă de acest cimitir, Mihai Cojocaru, a declarat că „extinderea se va realiza pe 2,5 – 3 hectare, pe un teren al fostelor sere Brașov. În momentul de față sunt în curs de derulare procedurile cadastrale și cele de avizare”.

Locurile de înhumare de la Cimitirul Municipal pot fi concesionare 15, 25 sau 40 de ani, tarifele de concesionare fiind cuprinse între 200 de lei (pentru 15 ani) și 480 de lei (pentru 40 de ani). Cei care vor să concesioneze un loc pentru o perioadă de 25 de ani au de plătit 300 de lei. Pe lângă aceste sume, pentru fiecare loc, indiferent de perioada de concesionare, se plătește o taxă de anuală de 25 de lei, pentru întreținerea cimitirului.

Investiții pentru modernizarea casei reci și a capelei

Anul acesta, la Cimitirul Municipal se vor realiza și investiții pentru reabilitarea capelei, a casei reci și altor stații anexe. Deocamdată a fost lansată licitația de lucrări, valoarea contractului fiind estimată la 363.000 de lei, fără TVA, iar lucrările vor dura 8 luni de la data deschiderii șantierului. Potrivit șefului Serviciului de Administrare a Cimitirelor, vor fi refăcute tencuielile și hidroizolațiile, spațiile interioare vor fi zugrăvite, iar mobilierul interior va fi refăcut. Proiectul mai prevede amenajarea unor ieșiri de urgență și montarea unor indicatoare prin care acestea să fie semnalizate, dar și a unor rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și a unor grupuri sanitare pentru bărbați, femei și persoanele cu deficiențe locomotorii.

Conform tradiției, înainte de a fi înhumat, trupul neînsuflețit trebuie ținut trei zile. La casa rece a Cimitirului Municipal Brașov, tariful pentru această perioadă este de 30 de lei (10 lei/zi), plus 10 lei / oră pentru slujba de înmormântare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.