Bărbat rănit de urs în satul Hârseni. Este al doilea atac din zona Făgărașului

Un bărbat de 28 de ani a fost atacat în această seară de un urs în localitatea Hârseni (la câțiva kilometri de Făgăraș), acesta reușind totuși să sune la numărul unic de urgență 112.  Potrivit Jandarmeriei Brașov, în urma acestui incident bărbatul a fost rănit la mâini și la picioare, iar un echipaj SMURD a mers la fața locului, pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„A fost informat directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Făgăraș, care va trimite doi vânători în zonă”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

Având în vedere că a „s-a nărăvit”, cum spun specialiștii, animalul va fi împușcat, pentru că altfel va ataca din nou.

De altfel, recent, un urs a atacat două persoane într-un cartier din Făgăraș. După acest incident,  Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș, a declarat pentru site-ul fagarasultau.ro că a sesizat Agenția pentru Protecția Mediului, Comisariatul Gărzii de Mediu solicitând derogarea  în vederea împușcării.

„Va trebui să-l monitorizăm ca să împușcăm ursul care e cu probleme nicidecum alt urs, însă noi cam știm despre ce urs este vorba pentru că acest urs a atacat în mai multe zone: și la Hârseni, și al Ileni, la stânele din zona respectivă, chiar și la Șercăița. Este cam același urs care se învârte în această zonă. Părerea mea este că e același pentru că el a fost văzut cam în această zonă: Șercăița- Mărgineni, Hârseni-Ileni. Văd că este nărăvit, motiv pentru care atacă necondiționat în repetate rânduri. Paznicii de vânătoare sunt în zonă, ursul a ieșit din oraș și a fost văzut fugind pe câmp spre Ileni spre zona cu porumb de la Ileni”, a declarat Sorin Șuler.

De asemenea, Șuler a declarat pentru Bună Ziua Făgăraș că în pădurea din incinta Combinatului Chimic din Făgăraș s-ar afla mai multe animale sălbatice, inclusiv o ursoaică cu pui.

Această perioadă este una „critică” în ceea ce privește conflictul om-urs, având în vedere că animalele se pregătesc de hibernare și caută hrană, ajungând chiar și în localități, la distanțe mari de pădure, cum este și cazul ursului de la Hârseni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.