Medicii de familie ar putea deveni societăți de interes economic general. Miza? Mai mulți bani de la bugetul de stat

După ce joi, medicii de familie din toată țara au protestat în fața prefecturilor, nemulțumiți de subfinanțarea sistemului, vineri, senatorul brașovean social-democrat Florin Orțan  a anunțat că de anul viitor aceștia ar putea avea mai mulți bani. Asta dacă va trece de Parlament o lege care le dă posibilitatea medicilor să își transforme cabinetele în societăți comerciale de interes economic general.

Astfel, senatorul a anunțat că „la Parlament este un proiect de lege în acest sens. Cred că anul acesta actul normativ na intra în vigoare. Potrivit proiectului, din primăvara anului viitor, când se va semna noul contract cadru, medicii care se declară societăți de interes economic general vor putea beneficia de susținere de la bugetul de stat pentru dotări și salarii, aceste sume nefiind condiționate de serviciile medicale decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Totuși, pentru a fi societăți de interes economic general, medicii de familie trebuie să respecte câteva condiții, una  fiind că nu își pot închide cabinetele dacă se termină banii primiți pentru serviciile medicale”.

În timpul conferinței, Orțan a fost întrebat și dacă se va soluționa și o altă revendicare a medicilor de familie, respectiv reducerea birocrației, subiect care a fost evitat de parlamentar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.