Ping-Pong cu podul stricat de pe fosta ocolitoare a Brașovului

 
Având în vedere că traficul greu a fost complet eliminat din oraş după finalizarea lucrărilor ocolitoarea mare a municipiului Braşov, vechea centură Braşovului, inclusiv „drumul CET-ului”, pe care este un pasaj degradat care nu a mai fost reparat de Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Rutiere, va fi preluat de municipalitatea braşoveană. 
De altfel Consiliul Local Brașov a aprobat în această vară un proiect de hotărâre privind preluarea din administrarea  Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA în proprietatea Municipiului Braşov şi Administrarea Consiliului Local al Municipiului Braşov a sectorului de drum „Varianta ocolitoare Braşov” km 2+600 – intersecţia cu DJ 103A km 2+225 cu o lungime de 1,6 km şi DJ 103A km 2+225 – intersecţia DN 11 km 3+867, cu o lungime de 3,8 km.
În vară, autoritățile locale anunțat că transferul nu se va realiza în orice condiţii. Astfel, administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a afirmat în luna iulie a acestui an că „preluarea tronsoanelor de drum se va face exact în starea în care au fost predate în urmă cu mai mulţi ani, când a fost realizată prima ocolitoare”. Altfel spus, înainte de a-l preda, Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Investiţii ar trebui să repare „drumul CET-ului”, inclusiv podul cu probleme. 
 
Acolo trebuie un pod nou”

Podul în cauză nu mai poate fi reparat, a anunțat recent directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Adriana Nicula. „Trebuie un pod nou”, a fost verdictul acesteia. 

Cine îl va reconstrui? În nici un caz Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„În prezent este în derulare procedura de transfer către Primăria Braşov a drumului.  Nu se mai justifică realizarea investiţiei (reconstruirea podului – n.n.) de către CNAIR, din moment ce a fost terminată Varianta Ocolitoare a Municipiului Braşov”, a declarat Nicula.

În schimb, Primăria Brașov așteaptă o expertiză tehnică a podului, care, a declarat viceprimarul Brașovului, trebuie făcută de CNAIR.

„Compania are în derulare o procedură de achiziție a serviciilor de expertizare a podului. După ce vom primi expertizele, vom prelua drumul, vom face și noi o expertiză a drumului, fără pod, după care artera va fi inclusă în programul de investiții al municipalității, pentru că trebuie reabilitată”, a declarat viceprimarul Brașovului, Laszlo Barabas. 

Reamintim că din 8 februarie 2017, pe podul de pe strada Timișul Sec au fost instituite restricții de tonaj, după ce o porțiune din trotuar s-a prăbușit. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.