Proiectul segmentului de autostradă Râșnov – Cristian a „încremenit” după semnarea contractului de lucrări

Proiectul capătului de autostradă Râșnov – Cristian, pentru executarea căruia s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor în 2 octombrie este acum în stadiul de pregătire a întâlnirii cu antreprenorul, respectiv Asocierea SC Alpenside SRL – SC Specialist Consulting SRL.

„În perioada următoare va fi organizată o întâlnire cu antreprenorul şi cu inginerul care se ocupă de proiect. „Într-o primă etapă, antreprenorul trebuie să realizeze proiectul tehnic, după care vor obţine autorizaţiile şi abia apoi vor începe lucrările propriu-zise”, a declarat într-o conferință de presă directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Adriana Nicula. 

Pe lista problemelor care mai trebuie rezolvate este și cea a exproprierilor care, a spus Nicula, este parțial rezolvată:  „Mai trebuie expropriate niște terenuri aferente drumului de legătură”. 

Sectorul  Râşnov – Cristian din autostrada Comarnic – Braşov are o lungime de 6,3 km,  iar drumul de legătură cu municipiul Brașov, are 3,7 kilometri. Valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei, fără TVA, iar durata de execuţie este de 24 luni, din care proiectare – 6 luni, iar execuţia propriu-zisă – 18 luni. Conform contractului, garanția de bună execuție a lucrărilor va fi de 48 de luni.

Având în vedere termenele de proiectare și de execuție, precum și faptul că lucrările nu se pot desfășura pe tot parcursul anului, este puțin probabil că acest sector de autostradă va fi terminat înainte de anul 2020. (VEZI AICI O ESTIMARE OPTIMISTĂ A GRAFICULUI DE LUCRĂRI). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.